Wimmie de Hoop maakt nieuwe start dankzij scholingstraject

Wimmie de Hoop heeft enige tijd in detentie doorgebracht na het maken van verkeerde keuzes. Nu heeft hij dit leven achter zich gelaten en is vastberaden om een nieuw pad te bewandelen. Hij wil een vak leren en zo een bijdrage leveren aan de maatschappij, met als doel een schonere en veiligere leefomgeving.

“Dankzij de inzet van Everyday Heroes is het voor Wimmie mogelijk om zijn leven een nieuwe richting te geven en vooral het oude leven achter zich te laten.”

Wimmie in wit pak als asbestsaneerder aan het werk op het dak

Scholingstraject

Binnenkort begint Wimmie met de opleiding Deskundig Asbest Verwijderaar, waarmee hij een scholingstraject van 4 tot 6 maanden start. Tijdens dit traject zal hij worden begeleid door een mentor die erop toeziet dat zijn training-on-the-job zo spoedig mogelijk verloopt. Na afronding van de opleiding kan hij als volleerd asbestsaneerder aan de slag.

Een nieuwe toekomst

Naast het opbouwen van een nieuw sociaal leven, heeft Wimmie de ambitie om door te groeien in zijn werk en uiteindelijk Deskundig Toezichthouder te worden. Voor nu is het belangrijk om zijn leven op orde te krijgen en ziet hij de toekomst rooskleurig tegemoet.