Yahya’s kansen in het arbeidsproces vergroten

Yahya heeft lange tijd niet actief deelgenomen aan het arbeidsproces en heeft daardoor weinig kansen gehad om diploma’s of certificaten te behalen. Dit heeft het vinden van passend werk met een duurzame uitstroom uit een uitkering voor hem bemoeilijkt.

“Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen. Het halen van mijn rijbewijs is voor mij van groot belang om meer mogelijkheden te hebben op de arbeidsmarkt.” – Yahya

Succes met Asbestsaneerderstraject en rijbewijs

Dankzij de bemiddeling van Buro naar Werk heeft Yahya de kans gekregen om zijn afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Hij heeft met succes deelgenomen aan het Asbestsaneerderstraject en zijn opleidingstraject (Mentortraject) doorlopen, wat heeft geresulteerd in het prachtige certificaat Deskundig Asbest Verwijderaar Niveau 2.

Om nu ook op andere projecten te kunnen werken is het behalen van een rijbewijs voor Yahya noodzakelijk. Dankzij een Power-Certificaat is dit nu mogelijk. Zijn werkgever ondersteunt hem hierbij met een bedrijfsauto. Het Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht wil hierbij haar steentje bijdragen om een nieuwe kandidaat deel te laten nemen, zodat het ook voor de werkgever loont een bedrijfsauto in Utrecht te stationeren.